Turboahtimet - turboahdin autoon kuin autoon

Saatte kauttamme huippulaadukkaat GGTurbo uusioturboahtimet 3 - 5 vuoden takuulla. Meiltä myös autovalmistajien käyttämät ensiasennus turboahtimet tehdasuusina.

Turboahtimen vaihtotyön yhteydessä suositellaan suoritettavan esim. seuraavat työvaiheet:

- Tiivisteet uusitaan (Saatavuus ja toimitusaika tarkistetaan työtilauksen yhteydessä)

- Öljyt ja suodatin vaihdetaan

- Moottorin öljyhuuhtelu (moottorin sisäpesu esim. Forte)

- Uusitaan tarvittaessa moottorin ja turboahtimen väliset öljylinjat

- Tarkastetaan vanha autosta irroitettu viallinen turboahdin ja sen rikkoutumisen syy

Turboahdin ohjainlaitteet ja ohjainlaite kunnostukset

Nykypäivänä myös turboahtimissa on enemmän ja enemmän elektoriniikkaa. Useasti kun turboahdin rikkoontuu on vika vnt-siipiä ohjaavassa ohjainlaitteessa. Ohjainlaitteita saa alkuperäisinä tehdasuusina sekä näitä voidaan myös kunnostaa.

BorgWarner turboahdin valmistaja käyttää ahtimissaan VDO Siemens:n valmistamaa ohjainlaitetetta jota meiltä löytyy suoraan hyllystä aina tehdasuusia. GGTurbo uusioturboahdin malleissa on aina tehdasuusi VDO Siemens ohjainlaite niissä malleissa jotka valmistettu BorgWarnerin ensiasennus turboahtimien runkoihin.

Garrett taas puolestaa käyttää Hella:n valmistamia ohjainlaitteita. Nämä ohjainlaitteet aina kunnostetaan uusilla osilla kun ohjainlaite rikkoontuu. GGTurbo uusioturboahtimissa on aina uusilla osilla kunnostettu Hella ohjainlaite niissä turboahdin malleissa joissa Garrett tätä käyttänyt alunperin.

On hyvä huomioida että usein ohjainlaite rikkoontuu koska vnt-siivikko (muuttuva geometrinen) jumiutuu. Turboahtimen ohjainlaitteen uusinnan yhteydessä tulee tarkastaa liikkuuko vnt-siivikko vapaasti. Jos vnt-siivikko on jumissa tulee koko turboahdin vaihtaa.